Pomerančová marmeláda s kapkou rumu

Doba přípravy:
Pomerančová marmeláda s kapkou rumu Foto:
Pomerančová marmeláda s kapkou rumu
Foto: archiv Labeta

Zavařování rozhodně nekončí poslední sklizní. Už jste někdy zkusili jen tak pro radost zavařit pár skleniček z ovoce, které máte běžně doma v lednici nebo jsou ho zrovna plné obchody? Stačí pár pomerančů, želírovací cukr a kapka rumu, která zbyla třeba ještě z vánočního pečení…

Suroviny
oloupané pomeranče 1 kg
rum 4 lžíce
čerstvá citronová šťáva podle chuti
BIO třtinový želírovací cukr 3:1 Labeta 340 g
Postup
1

Oloupané pomeranče rozdělte na měsíčky a zbavte blanek (blanky by způsobily zhořknutí marmelády).

2

Kousky pomeranče 5 minut povařte (místo povaření můžete pomeranč rozmixovat), přidejte rum, třtinový želírovací cukr a důkladně promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 3–5 minut. Můžete dochutit citronovou šťávou, která zároveň podpoří proces želírování, marmeláda tak bude tužší.

3

Hotovou marmeládu plňte do čistých sklenic. Zavíčkované sklenice otočte dnem vzhůru a nechte zchladnout. Uchovávejte nejlépe na chladném, suchém a temném místě.

Článek

Rajčatový džem Foto:

18x zavařujeme a nakládáme

Využijte čerstvé suroviny, které jsou v letním období k dispozici. Mít v zimě doma zásoby zavařených marmelád, omáček a naložené zeleniny se jistě vyplatí!
Videa

reklama

reklama