Polévka z červené čočky

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Polévka z červené čočky Foto:
Polévka z červené čočky
Foto: My Cooking Diary

Perfektní chuť dodává této polévce zeleninový vývar, nejlépe domácí. Stejně tak kombinace několika druhů koření a špetka pikantnosti. Pusťte se do vaření! :)

Článek

10 výtečných jídel z červené čočky Foto:

10 výtečných jídel z červené čočky

Pokud jste prozatím do své kuchyně nepustili červenou čočku, je načase to napravit. Je velmi variabilní, dobře stravitelná a navíc skvěle chutná!
Suroviny
malá červená cibule 1 ks
malá mrkev 1 ks
česnek 1 velký stroužek
mletá kurkuma 1/2 lžičky
mleté chilli 1/2 lžičky
mletý římský kmín 1 lžička
krájená rajčata 1 plechovka
červená čočka 180 g
zeleninový vývar (domácí) cca 800 ml
trocha cukru nebo sirupu (javorový nebo agáve)
sůl
čerstvá pažitka a parmazán podle chuti
Postup
1

Nejdříve si oškrábejte mrkev a nastrouhejte nahrubo na struhadle. Poté nakrájejte najemno cibulku a oloupejte česnek.

2

V hrnci si rozehřejte olej, stáhněte plamen a přidejte cibulku a mrkev. Opékejte dozlatova.

3

Ke směsi přidejte prolisovaný česnek, kurkumu, římskej kmín, chilli a protlak. Koření nechte rozvonět asi minutu a pak přidejte plechovku krájených rajčat, propláchnutou čočku a vývar.

4

Pořádně všechno promíchejte, osolte a nechte asi 20 minut vařit. Během vaření je potřeba kontrolovat, jestli je v hrnci dost tekutiny. Pokud ne, přidávejte ještě vývar.

5

Také je potřeba ochutnávat čočku. Měla by být měkká, ale malinko křupat. Na závěr dochuťte solí a troškou sirupu podle chuti. Hotovou polévku poté ještě posypejte nastrouhaným parmazánem a nasekanou pažitkou.

Polévka z červené čočky 2 Foto:

Polévka z červené čočky 3 Foto: Polévka z červené čočky; foto: My Cooking Diary

Nejchutnější deník

My Cooking Diary Foto:

My Cooking Diary jsem si původně založila na Facebooku pro kamarády, které zajímalo, co jím, když hubnu. Postupem času se začali na blog přidávat i další čtenáři a dávali mi najevo, že to co dělám, je baví. Založila jsem si proto svojí vlastní webovou stránku, aby recepty byly přehlednější, a od té doby mám oficiálně blog.

Snažím se moje čtenáře inspirovat ke zdravějšímu životnímu stylu, takže mimo fotek jídel přidávám na svůj Instagram i fotky toho, jak cvičím. Ke zdravému životnímu stylu patří ale taky zdravý rozum, takže nejsem nijak extrémní a snažím se kombinovat sem tam i nějaká méně zdravá jídla. Ráda taky se čtenáři sdílím svoje zážitky z cest, takže na blogu najdete i rubriku cestování. Momentálně pracuji na své první kuchařce, která bude obsahovat recepty na celý měsíc.

Kačí, My Cooking Diary

Videa

reklama

reklama