Polévka s nudlemi, hovězím a klíčky

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Polévka s nudlemi, hovězím a klíčky Foto:
Polévka s nudlemi, hovězím a klíčky
Foto: Tereza Pánková TASTYTALKINGS.COM

Já se těchto polévek nikdy nepřejím! Jakmile cítím vývar a vidím misku plnou nudlí, naprosto šílím. Nemluvím ale o klasické polévce s nudlemi od babičky, na které tedy není vůbec nic špatného, nýbrž o vývaru na asijský způsob!

Suroviny
Vývar:
drůbeží krky 500 g
voda cca 2 l
česnek 1 stroužek
cibule, malé 2 ks
sůl 1 a 1/2 lžičky
mirin
červená cibulka, malá 1 ks
Ostatní:
ploché nudle 2 svazky
velmi tenké plátky hovězí svíčkové cca 20 ks
vejce 2 ks
směs klíčků (baby mungo, čočka, vojtěška)
výhonky červené řepy
jarní cibulka
řasa nori, menší plátky
sůl, pepř
Postup
1

Začněte samozřejmě vývarem. Drůbeží krky zalijte vodou, přidejte oloupanou cibuli, dále česnek a osolte.

2

Vařte pozvolna na středním plameni alespoň 1 hodinu (indukce stupeň 6). Poté vývar sceďte (náš byl mastnější, ale ničemu to nevadilo), dochuťte sójovou omáčkou a vínem mirin.

3

Přisypejte červenou cibulku nakrájenou na kolečka a zahřívejte na nízkém plameni, ať se vám nevyvaří.

4

Ve stejnou chvíli dejte vařit nudle (podle návodu, já vařila 5 minut) a vajíčka – také cca 5 až 6 minut (záleží na vás, jak moc tekutý chcete žloutek).

5

Mezitím osolte a případně opepřete tenké plátky hovězí svíčkové. Až budete mít hotové nudle i vejce, pokrájejte jarní cibulku, připravte klíčky, výhonky i řasy.

6

Vývar znovu přiveďte k varu a velmi rychle v něm povařte plátky masa – bude stačit opravdu jen malá chvilička, když budete mít maso tence nakrájené.

7

Do misek naservírujte nudle, naaranžujte plátky masa a zalijte horkým vývarem.

8

Polévku doplňte o jarní cibulku, klíčky a plátky řas. To vše skvěle doplní vejce a výhonky červené řepy.

Polévka s nudlemi, hovězím a klíčky 2 Foto: Polévka s nudlemi, hovězím a klíčky; foto: Tereza Pánková TASTYTALKINGS.COM

Tasty TalkingsVítejte u Tasty Talkings!

Jmenuji se Tereza Pánková a k psaní o jídle jsem začala tíhnout v prvním roce studia na vysoké škole. Tehdy jsem si uvědomila, že psané slovo a focení jsou pro mě to pravé! Nejlepší variantou k realizaci tohoto koníčku se nakonec stalo založení blogu! Ten můj se jmenuje TastyTalkings.com a najdete na něm recepty, články zaměřené na svět gurmánů a fotoreporty z cest. Psaní je zkrátka něco, čím bych se chtěla v budoucnu živit!

Videa

reklama

reklama

\n