Polévka pot-au-feu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Polévka Pot au feu Foto:
Polévka Pot au feu
Foto: Hermína / Prima

Kdo má rád francouzskou kuchyni, toho jistě potěší recept na polévku Pot au Feu od šéfa Zdeňka Pohlreicha z pořadu Teď vaří šéf.

Všechny recepty z 14. dílu s tématem TELECÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".


Suroviny
telecí kýta nebo plec
morková kost
plátek telecího kolínka
nové koření
řapíkatý celer
mrkev
cibule
mrkev
pórek
kapusta
tuřín
brambory
sůl
Postup
1

Do hrnce nalijte studenou vodu, do ní položte maso – kus telecí kýty nebo plece, morkovou kost, plátek telecí nožičky (maso by mělo být lehce ponořené, víc vody není třeba). Vodu osolte, okořeňte černým pepřem, pár kuličkami nového koření, bobkovým listem a přiveďte k varu.

2

Z vrchu seberte pěnu, var stáhněte na minimum a přidejte pár kousků řapíkatého celeru, mrkev, cibuli, stonky listové petržele, pár listů kapusty, dva kousky tuřínu a další zeleninu dle libosti. Vařte doměkka, což bude trvat zhruba hodinu. Asi 20 minut před koncem vaření přidejte do polévky pár kousků brambor a uvařte doměkka.

3

Poté vývar přeceďte, maso nakrájejte na plátky a naservírujte spolu s uvařenou zeleninou, zalijte čirým vývarem. Ve Francii se k pot-au-feu servíruje dijonská hořčice a kvalitní hrubá mořská sůl.

Polévka Pot au feu Foto:

Polévka Pot au feu Foto:

Polévka Pot au feu Foto:

Polévka Pot au feu Foto:

Teď vaří šéf                                                                                                        Foto: Hermína/ Prima

Videa

reklama

reklama