Plněné kalamáry

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Plněné kalamáry Foto:
Plněné kalamáry
Foto: All

Na plněné kalamáry od Zdeňka Pohlreicha z epizody mořské plody budete potřebovat trochu zručnosti, ale rozhodně se toho nebojte a jděte do toho. Výsledek vás určitě potěší a pochutnáte si.

Všechny recepty z 16. dílu s tématem MOŘSKÉ PLODY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
kalamáry
sýr Pecorino
vejce 2 ks
česnek 1 stroužek
oregano
petrželka
sůl
Na rajčatovou omáčku:
čerstvá nebo nakládaná rajčata
česnek 1 stroužek
šalotka 2 ks
rozmarýn
sůl
Postup
1

Kalamáru chytněte za chapadla, vytáhněte je z těla a uřízněte. Tělo oloupejte a vytlačte veškerý vnitřek. Zbytek těla propláchněte pod studenou vodou. Chapadla a ploutve nakrájejte na malé kousky a smíchejte v misce spolu s nakrájenými krevetami. Opepřete a osolte.

2

Na pánvi rozehřejte olivový olej, krátce orestujte kalamáry s krevetami a přidejte nakrájený stroužek česneku. Asi po 2 minutách vraťte směs zpátky do misky a připravte si náplň.

3

Nakrájejte oregano, petrželku a jarní cibulku. Zasypte strouhankou, přidejte rozšlehaná vejce a nastrouhané pecorino. Promíchejte, dokud směs nedrží pohromadě.

4

Těla kalamár naplňte směsí asi do dvou třetin a spojte párátkem.

5

Připravte si rajčatovou omáčku: na pánvičce rozehřejte olivový olej a orestujte stroužek česneku a 2 šalotky. Přimíchejte čerstvá nebo nakládaná rajčata a nakrájenou bazalku s rozmarýnem. Omáčku opepřete a osolte a nechte povařit asi 20 minut.

6

Mezitím na olivovém oleji z obou stran pomalu orestujte plněné kalamáry. Na talíř nandejte rajčatovou omáčku a na ni položte opečené kalamáry, ze kterých nezapomeňte vyndat párátka.

Plněné kalamáry Foto:

Plněné kalamáry Foto:

Plněné kalamáry Foto:

Zdeněk Pohlreich uklízí po vaření

Videa

reklama

reklama