Pečený hřbet ze selátka s bylinkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečený hřbet ze selátka s bylinkami Foto:
Pečený hřbet ze selátka s bylinkami
Foto: Jezte česky

Pro milovníky masa tu máme opravdovou lahůdku. Hřbet ze selátka stačí jen doplnit česnekem a trochou bylinek, dát do trouby a za chvíli je dobrota hotová.

Suroviny
hřbet ze selátka (1 kg) 2 ks
česnek 4 stroužky
sůl
majoránka
tymián
estragon
Postup
1

Hřbety ze selátka opláchněte, osušte, zbavte přebytečné kůže a přendejte do pekáče. Nožem nařízněte ze shora do mřížky.

2

Nakrájejte česnek na tenké plátky a vložte je do jednotlivých rýh v mase. Osolte, opepřete a navrch ozdobte snítkami majoránky, tymiánu a estragonu.

3

Přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 180 °C asi na 30 minut. Poté odklopte, podlijte troškou vody nebo vývaru a pečte doměkka dalších 30–40 minut.

4

Prima tip: Podávejte se šťouchanými bramborami nebo bramborami na „loupačku“ a hlávkovým salátem.

Pečený hřbet ze selátka s bylinkami Foto: Jezte česky

Pečený hřbet ze selátka s bylinkami. Foto: Jezte česky

Jezte českyJEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Videa

reklama

reklama