Pečené telecí kolínko s gremolatou

Doba přípravy:
Pečené telecí kolínko s gremolatou Foto:
Pečené telecí kolínko s gremolatou
Foto: All

Telecí maso není v českých domáctnostech na stolech moc často. A je to velká škoda! Zkuste třeba kolínko s gremolatou podle šéfa Zdeňka Pohlreicha.

Všechny recepty z 14. dílu s tématem TELECÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
telecí koleno
řapíkatý celer
mrkev
cibule
tymián
rozmarýn
sůl
Postup
1

Telecí koleno osolíme a opepříme ze všech stran. Pro kratší dobu pečení můžeme kolínko na několika místech naříznout. Do pekáče kápneme olivový olej, koleno do něj položíme a přidáme zeleninu – pár větších kousků řapíkatého celeru, mrkev, cibuli, paličku česneku. Ochutíme čerstvými bylinkami (tymián a rozmarýn se hodí vždycky). Pekáč přikryjeme pokličkou, dáme do předehřáté trouby na 140–150 °C a pečeme asi hodinku, podle velikosti kolínka. Pak maso zkontrolujeme, odstraníme pokličku a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku.

2

Po upečení necháme kolínko chvilku odpočívat. Čas využijeme na přípravu gremolaty: do misky nastrouháme citronovou kůru, dva stroužky česneku a nasekáme listovou petrželku. Zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem, promícháme a podáváme k pečenému kolenu se zeleninou.

Pečené telecí kolínko s gremolatou Foto:

Pečené telecí kolínko s gremolatou Foto:

Pečené telecí kolínko s gremolatou Foto:

Pečené telecí kolínko s gremolatou

Videa

reklama

reklama