Pečené papriky na způsob italského venkova

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Pečené papriky na způsob italského venkova Foto:
Pečené papriky na způsob italského venkova
Foto: profimedia.cz

Nebojte se s tímto receptem experimentovat – můžete třeba přidat olivovou tapenádu místo celých oliv nebo je nahradit kapary či ančovičkami.

Suroviny
červené papriky bez semínek, stopku ponechejte 6 ks
čerstvé bazalkové pesto 145 g
červená cibule 2 ks
česnek 3 stroužky
červená a žlutá oválná rajčata 12 ks
olivy 12 ks
Postup
1

Předehřejte troubu na 190 °C. Na olejem potřený plech dejte papriky rozříznutou stranou vzhůru. Do každé půlky dejte pořádnou lžičku pesta, přidejte trochu cibule, plátky česneku, půlky rajčat a olivy. Zbylou cibuli rozprostřete mezi papriky. Pokropte papriky a cibuli olejem.

2

Pečte asi 45 minut, dokud nebudou papriky měkké a šťavnaté. Počkejte asi 10 minut, potom je ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte s rozpečenou ciabattou.

Videa

reklama

reklama