Paprikové kuře se špenátem s omáčkou z vína a másla

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Paprikové kuře se špenátem s omáčkou z vína a másla  Foto:
Paprikové kuře se špenátem s omáčkou z vína a másla
Foto: All

Receptů na rychlé večeře není nikdy dost. Tímhle jídlem, které je hotové zhruba za půlhodinku, uspokojíte navíc i mlsného gurmána. Kombinace špenátu, másla, vína a tymiánu vytvoří lahodnou omáčku k oblíbenému kuřeti s mletou paprikou.

Suroviny
velká kuřecí prsa 2 ks
červená mletá paprika 1 lžička
sůl
čerstvě namletý pepř
máslo 5 lžic
čerstvé lístky tymiánu 1/4 hrnku
rozdrcený česnek 3 velké stroužky
suché bílé víno 1 hrnek
pokrájený čerstvý špenát 2 plné hrsti
Postup
1

Maso poprašte mletou paprikou a vmasírujte ji do něj ze všech stran. Poté maso osolte a opepřete (asi 1/4 lžičkou od každého).

2

Ve velké hluboké pánvi rozehřejte 1 lžíci másla na středním ohni. Maso na něm opékejte nejprve z jené strany asi 3 minuty, až bude hezky dozlatova opečené. Poté maso obraťte, ztlumte na střední plamen a opékejte zase asi 3 minuty.

3

Poté do pánve přidejte zbylé máslo, tymián a česnek a za stálého míchání restujte asi 2 minuty.

4

Zalijte vínem, přiveďte k mírnému varu a nechte vařit asi 20 minut. Víno se zredukuje, pokud je potřeba, klidně ještě víno přidejte, aby v pánvi zůstala nějaká omáčka.

5

Na závěr přidejte do omáčky pokrájený špenát a nechte jen zavadnout. Dochuťte solí a pepřem, ujistěte se, že je maso propečené a podávejte s rýží nebo širokými nudlemi.

6

Prima tip: Pokud chcete, můžete půlku másla nahradit olivovým olejem.

Paprikové kuře se špenátem s omáčkou z vína a másla 2 Foto:

Paprikové kuře se špenátem s omáčkou z vína a másla  Foto:

Paprikové kuře se špenátem s omáčkou z vína a másla, foto: thekitchenpaper.com

Videa

reklama

reklama