Ovesná kaše Suzette

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Ovesná kaše Suzette  Foto:
Ovesná kaše Suzette
Foto: Kubo Krížo / Bjukitchen

Ovesné kaše skýtají spoustu možností. Znáte třeba palačinky Suzette? Zkusili jsme, jestli to funguje i s vločkami. A funguje! Pomerančová kaše hravě nahradí jiná sladká víkendová potěšení!

Suroviny
ovesné vločky 1/2 hrnku
máslo 40 g
hnědý cukr 1,5 lžíce
větší oranžové pomeranče 2 ks
rum 1 lžíce
citron 1/2 ks
červený pomeranč na ozdobení 1 ks
Postup
1

Vločky nasypte do rendlíku a zalijte je dvojnásobným množstvím vody. Vločky vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Správnou konzistenci vloček poznáte tak, že když je naberete na lžíci, stékají po ní pomalu jako hustší polévka.

2

Než se dovaří vločky, připravte si pomeranče. Nožem z nich odřežte slupku i bílou kůžičku a pak je vyměsíčkujte. Na větší pánvi si rozpusťte kousek másla, zasypte ho hnědým cukrem a promíchejte. Počkejte, až se cukr v másle rozpustí a zkaramelizuje. Pak přidejte oranžové pomeranče a jemně s nimi míchejte vařečkou, ať se nepřipálí.

3

Po chvilce přidejte i rum. Když se pomeranče svaří tak, že konzistencí připomínají pomerančovou marmeládu, přidejte ještě čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a máte hotovo!

4

Kaši rozdělte do misek, přelijte ji svařenými pomeranči a nakonec ještě dozdobte měsíčky červeného pomeranče.

Ovesná kaše Suzette 2 Foto:

Ovesná kaše Suzette  Foto: Ovesná kaše Suzette, foto: Kubo Krížo / Bjukitchen

Další recepty na nevšední ovesné kaše od Bjukitchen najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 9. března:

Článek

Jarní koleda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Zbrusu nové číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti už od 9. března – a je plné receptů, které vám domů přivolají jaro.

BJUKITCHEN: Kuchařka pro šťastné vaření

Bjukitchen Foto:

Nová kuchařka Bjukitchen je plná receptů, kuchařských tipů, strhující radosti a zajímavých tváří. Přináší návod, jak si najít v jídle zálibu a každodenní štěstí. „Při společném stolování nejde jen o to, jak nasytit žaludky, ale i o umění vychutnat si chvíle, kdy je lidem společně dobře,“ říká autorka Bára Karpíšková, jejíž radost ze života je nakažlivá.

Ač se svým mužem Tomášem Karpíškem (zakladatel sítě podniků Ambiente) navštívila nejvyhlášenější restaurace světa, zažila kulinářské výlety i vážné diskuse šéfkuchařů nad nejlepšími pokrmy, sama se doma snaží vařit „normálně“. Nemá ráda okázalost a to, když se věci berou příliš vážně. A tak s lehkostí uvaří i z obyčejných surovin, které klidně nakoupí v nejbližší večerce. Stačí jen zapojit fantazii!

„Bjukitchen odráží naše představy o způsobu vaření, který je smysluplný: jednoduchý, efektní, srozumitelný, zábavný a autentický. Výjimečnost receptů spočívá v nápadu, jak z běžného udělat dobré, ne v exkluzivních surovinách,“ dodává Bára.

Více informací najdete na www.bjukitchen.cz.

Videa

reklama

reklama