Ostré smažené kuře s arašídy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ostré smažené kuře s arašídy  Foto:
Ostré smažené kuře s arašídy
Foto: profimedia.cz

Buráky přivezli do Číny portugalští mořeplavci, v 19. století původní plodinu doplnili novými odrůdami američtí misionáři a dnes je Čína největším producentem arašídů na světě. Arašídy a arašídový olej jsou nedílnou součástí asijské kuchyně, pokrmům dodávají zemitost a texturu.

Další recepty z asijských kuchyní najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Suroviny
kuřecí prsa 600 g
vejce 1 ks
bramborový škrob (solamyl) 1 lžíce
koření pěti vůní 1/2 lžičky
sůl
nesolené arašídy 50 g
arašídový olej 4 lžíce
česnek 2 stroužky
cibule 2 ks
velká červená paprika 1 ks
sušené chilli papričky (podle chuti)
Postup
1

Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky dlouhé asi 2 cm a silné 1 cm a promíchejte je v misce s vejcem, škrobem a kořením. Zlehka osolte.

2

Rozpalte hlubší pánev a nasucho v ní opečte arašídy. Vysypte do misky a ve volné pánvi rozehřejte olej. Vložte maso a zprudka ho opékejte zhruba 5 minut, až zezlátne a změkne.

3

Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, papriku na kousky. Vsypte k masu, přidejte chilli papričky, opékejte ještě zhruba 5 minut, dochuťte sójovou omáčkou a vmíchejte arašídy. Ihned podávejte.

4

PRIMA TIP: Sušené chilli papričky mají jemnější vůni, ale intenzivnější chuť. Pokrmu dodají harmonickou ostrost. Vybrat si můžete z různých odrůd a stupňů pálivosti. Pokud byste chtěli použít čerstvou, vyjměte semínka a nasekanou papričku přidejte až na poslední 2 minuty, ať se zlehka opeče a rozvoní.

Ostré smažené kuře s arašídy  Foto: Ostré smažené kuře s arašídy; foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama