Nepečený nugátový koláč

Doba přípravy:
Počet porcí: 8–10
Nepečený nugátový koláč Foto:
Nepečený nugátový koláč
Foto: isifa.com

Nepečené koláče jsou jednoduché na přípravu, místo pečení je stačí nechat chladit v lednici. A tento je celý z čokolády a sušenek, co víc si přát.

Suroviny
Na korpus:
rozpuštěné máslo 125 g
celozrnné sušenky 200 g
Na náplň:
smetana ke šlehání 300 ml
moučkový cukr 2 lžíce
pár kapek vanilkového extraktu
tabulka tmavé čokolády, rozpuštěná 200 g
kakao na posypání
Postup
1

Korpus: Máslo vmíchejte do rozdrobených sušenek a směs vtlačte do formy tak, aby dobře pokryla dno a stěny. Formu dejte vychladit do lednice, aby korpus ztuhl.

2

Náplň: Smetanu nalijte do mísy, přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt. Vyšlehejte do měkké pěny, potom postupně všlehávejte rozpuštěnou čokoládu, ale dávejte pozor, abyste směs nepřešlehali. Směs vylijte do korpusu a rozhrňte do rovnoměrné vrstvy. Nechte pár hodin nebo raději přes noc chladit v lednici. Před podáváním koláč posypte kakaem.

Videa

reklama

reklama