Nakládaná kotleta s květákovým salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Nakládaná kotleta s květákovým salátem  Foto:
Nakládaná kotleta s květákovým salátem
Foto: Kublanka.cz

Ke grilované kotletě nemusí být vždy chleba, hořčice nebo brambory na milion způsobů. Třeba takový květákový salát z celého jídla udělá dokonalou harmonii těla i duše.

Pokaždé, když se zakousnete do nádherně tučné, grilované a šťavnaté kotlety a začnete zpytovat svědomí, jak nezdravě se stravujete, tak utišíte tyto zlé a falešné myšlenky zakousnutím do další porce květákového salátu.

Další recepty na výtečná domácí jídla z blogu Kublanka.cz a jejich nové kuchařky najdete v aktulním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...
Suroviny
silnější vepřové kotlety 4 ks
sůl 4 lžíce
voda 1 litr
Květákový salát:
malý květák 1 ks
čočka beluga, uvařená 100 g
kapary, propláchnuté a nasekané 1 lžíce
citron 1 ks
čerstvé bylinky (např. hladkolistá petržel, kopr)
sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Ve větší plastové uzavíratelné nádobě rozmíchejte 4 lžíce soli v 1 litru studené vody. Jakmile je sůl rozpuštěná, vložte do láku kotlety, uzavřete a nechte je 1–2 hodiny marinovat v chladničce.

2

Mezitím si připravte květákový salát. Syrový květák rozeberte na větší růžičky a s pomocí mandolíny nebo ostrého nože ho nakrájejte na tenké plátky. Nakrájený květák v míse promíchejte s uvařenou čočkou, najemno nasekanými kapary a najemno nasekanými bylinkami. Těsně před podáváním zakápněte citronem, olivovým olejem. Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.

3

Naložené kotlety vyndejte z láku, osušte je papírovými utěrkami a zprudka je grilujte na rozpáleném grilu z obou stran dozlatova. Ihned podávejte s připraveným květákovým salátem.

PRIMA TIP: Pokud chcete dostat chuťově zajímavější výsledek, můžete do láku přidat koření (např. bobkový list, jalovec, celý pepř) a poté nechat lák zhruba 5 minut provařit. Jakmile se koření rozvoní, stáhněte z ohně a nechte lák vychladnout na pokojovou teplotu a potom ho umístěte do chladničky. Teprve do vychladlého láku naložte kotlety a postupujte výše uvedeným způsobem.

Nakládaná kotleta s květákovým salátem  Foto: Nakládaná kotleta s květákovým salátem; foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.

Kublanka medailonek Foto: Kublanka vaří doma; foto: Copyright © 2017 Euromedia Group, a.s. a Yuliya Navitskaya

Videa

reklama

reklama