Mražená broskvovo-karamelová pěna

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Mražená broskvovo-karamelová pěna  Foto:
Mražená broskvovo-karamelová pěna
Foto: Silvie Kolevová / Jídlo jako vášeň

Mražený dezert se hodí nejen v létě. Tahle zmrzlá pěna je příjemně osvěžující a skvěle se hodí například po slavnostní husičce.

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 17.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
broskve 1 kg
citron 2 ks
třtinový cukr asi 300 g
voda 100 ml
čerstvé vaječné bílky 2 ks
jedlé květy na ozdobu
Postup
1

Broskve spařte vroucí vodou, cca po minutě vodu slijte, propláchněte je studenou vodou a oloupejte slupku (půjde to stejně dobře jako u spařených rajčat). Pak je rozpulte, vypeckujte a nakrájejte na kousky. Dejte je do mísy a vymačkejte na ně citronovou šťávu (bez peciček).

2

Do světlého hrnce (aby se vám dobře hlídala barva) dejte cukr, přidejte několik lžic vody a za občasného promíchnutí nechte na mírném plameni vytvořit tmavě zlatavý karamel. Pokud je potřeba a karamel je přímo tuhý, rozřeďte ho na závěr troškou vody a rozmíchejte ho v ní. Pak přidejte nakrájené broskve a duste cca 10 minut na mírném plameni bez pokličky. Podušené broskve rozmixujte, ochutnejte a vylaďte pomocí cukru nebo citronu tak, aby chuť byla výrazná a příjemně sladkokyselá. Nechte hmotu trochu vychladnout.

3

Mezitím z bílků vyšlehejte pevný sníh. Do něj opatrně metličkou vmíchejte zchladlou ovocnou hmotu a dejte mrazit. V tomto případě se obejdete bez promíchávání (sníh na dobrou strukturu zmrzliny stačí).

Mražená broskvovo-karamelová pěna  Foto: Mražená broskvovo-karamelová pěna; foto: Silvie Kolevová/Jídlo jako vášeň

Karolína, domácí kuchařka – JÍDLO JAKO VÁŠEŇ

Karolína Kamberská

Jídlo jako vášeň Foto:

Třetí kniha gastronomické novinářky a televizní kuchařky Karolíny Kamberské navazuje na předchozí velmi úspěšné tituly Karolína, domácí kuchařka a Štěstí z kuchyně i na oblíbený televizní pořad o vaření na TV Prima. Autorka v nové knize s nadsázkou přiznává, že možná jídlu přikládá moc velký význam – ale považuje zkrátka za velmi blahodárné udělat si na jídlo čas a uprostřed stolu zapálit svíčku.

V tomto svém přístupu k jídlu cítí Karolína spřízněnost se Středomořím, proto právě tam hledala inspiraci pro řadu receptů. Kromě toho kniha nabízí nápady, jak pohostit větší společnost přátel či partu malých děti - zkrátka každého, s kým se čtenář chce o svou lásku k jídlu podělit.

Kniha obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Stejně jako u předchozích Karolíniných kuchařek je každý recept doplněn krásnou barevnou fotografií od Silvie Kolevové a také praktickými tipy, díky kterým jídlo snadno uvaří i začínající kuchaři. Čtenáři se opět mohou těšit i na Karolíniny postřehy a vzpomínky, které se vážou k jednotlivým jídlům.

Kniha vychází začátkem listopadu 2016.

Uložit

Videa

reklama

reklama