Mořský vlk s grilovanou zeleninou

Doba přípravy:
RTŠ! II (4) - Mořský vlk s grilovanou zeleninou

Čerstvá ryba upečná na grilu, k tomu lahodná zelenina, co víc si přát? Šéf vám ukáže, jak na to!

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
mořský vlk
tymián
rozmarýn
petrželka
sůl
Na grilovanou zeleninu:
pórek
cibule
sůl
Postup
1

Do grilu vložte namočené prkýnko a nechte ho rozehřát.

2

Vykuchanou rybu osolte a opepřete a břišní dutinu vyplňte tymiánem, rozmarýnem a petrželkou. Pak zakápněte trochou olivového oleje. Rybu položte na prkýnko do grilu a nechte 10–12 minut péct.

3

Mezitím připravte přílohu: pórek, cuketu, papriku a cibuli nakrájejte nahrubo. Přidejte utřený česnek, osolte a opepřete.

4

Na grilu rozpalte wok, nechte na něm rozehřát olivový olej a pak orestujte česnek a cibuli. Po chvíli přidejte zbytek zeleniny a restujte doměkka. Přidejte kapku sójové omáčky a hotovou zeleninu přesypte do mísy.

5

K upečené rybě nakrájejte citron, přidejte restovanou zeleninu a podávejte.

Mořský vlk s grilovanou zeleninou Foto:

Mořský vlk s grilovanou zeleninou Foto:

Mořský vlk s grilovanou zeleninou, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama