Matcha latté

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Matcha latté Foto:
Matcha latté
Foto: KitchenStory.cz

Matcha tea má zvláštní silnou chuť, ale především blahodárné účinky. Navíc se dá použít i při vaření a pečení. Pro tentokrát vám ukážeme recept na Matcha latté.

Pokud toho o matcha čaji moc nevíte, tak tu pro vás máme pár základních informací. Existuje více než 10 druhů tříd kvality, které se od sebe liší jak barvou, tak svou ojedinělou chutí. Originálně matcha tea pochází z Japonska, kde roste na polích, kde mu speciální technikou stíní v přístupu až 90 % slunečního světla. Díky tomu rostlina produkuje chlorofyl, aby tento nedostatek kompenzovala a je tak bohatá na aminokyseliny. Následná výroba je mnohem náročnější než výroba klasických čajů a její správné know-how si chrání každý farmář sám pro sebe.

Pití kvalitního matcha tea vám napomáhá k:
• zlepšení koncentrace a vnímání
• zvýšení rychlosti spalování tuků v těle
• snížení cholesterolu v krvi
• snížení rizika tvorby rakoviny
• zvýšení imunity
• snížení hladiny glukózy v krvi
• příjmu vitamínů (A, E a C) a minerálů (železo, vápník, draslík a zinek)

Suroviny
matcha tea v prášku 1 lžička
horká voda 1/4 hrnku
med 2 lžičky
mandlové mléko 1/2 hrnku
Postup
1

Dejte si vařit vodu, kterou je lepší stáhnout pod bodem varu. Následně v hrnečku naplněném z 1/4 horkou vodou rozmíchejte lžičku matcha tea tak, aby se dobře a všechen rozpustil.

2

Pokud máte kávovar a nebo něco jiného na vyšlehání mléka, určitě toho využijte. Pokud ne, nic se neděje, půjdeme na to pěkně růčo fůčo. Med přidejte do mléka a v menším rendlíku zahřívejte. Vezměte si do ruky metličku a rychlými pohyby mléko vyšlehejte do pěny.

3

Do připraveného hrnečku přelijte ochucené mléko i s pěnou, přes které pak přelijete horké matcha tea.

Matcha latté Foto:

Matcha latté, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama