Mangový sorbet

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Mangový sorbet Foto:
Mangový sorbet
Foto: isifa.com

Tenhle sorbet má krémovou strukturu skoro jako smetanová zmrzlina. Exotická a plná chuť manga přinese vašim chuťovým buňkám doslova slast.

Suroviny
oloupané a rozmixované čerstvé mango 500 g
cukr krupice (záleží na tom jak zralé a sladké mango máte) 1/2 - 3/4 hrnku
bílek 1 ks
pár kapek čerstvé citronové šťávy (nemusí být)
Postup
1

Rozmixované mango, cukr a bílek dejte do větší misky a 10 minut mixujte šlehačem. Ochutnejte a podle chuti přidejte citronovou šťávu a znovu dobře promíchejte.

2

Směs dejte do plastové misky, kterou jste předtím nechali namrazit. Urovnejte povrch a uzavřete víčkem. V mrazáku nechte přes noc důkladně zamrazit.

Mangový sorbet Foto: isifa.com

Mangový sorbet, Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama