Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem  Foto:
Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem
Foto: Marek Kučera

Kombinace hub, smetany a kopru je prostě neodolatelná. Vyzkoušejte tuhle nezvyklou verzi a houbovku už nejspíš nikdy nebudete vařit jinak.

Další neodolatelné husté polévky ze všech koutů světa najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestrý podzim s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH nabízí téměř 80 nových receptů, které vás provedou pestrým obdobím podzimu. Najdete ho v prodeji už od středy 13. září!
Suroviny
máslo 4 lžíce
velká cibule nakrájená na kostičky 1 ks
lesní houby, nakrájené na plátky 500 g
hladká mouka 3 lžíce
sladká mletá paprika 1 lžíce
vývar 750 ml
polotučné mléko 250 ml
citronová šťáva 1 lžíce
nasekaný čerstvý kopr 1 lžíce
nasekaná hladkolistá petržel 1 hrst
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Máslo rozehřejte ve velkém hrnci na středním stupni. Přidejte cibuli a houby a smažte, až houby pustí šťávu a ta se odpaří, trvá to asi 10 až 15 minut. Vmíchejte mouku a papriku a 2 až 3 minuty je smažte.

2

Vlijte vývar, sójovou omáčku a mléko, uveďte do mírného varu, snižte příkon a na mírném varu vařte asi 10 minut. Mimo oheň pak vmíchejte zakysanou smetanu, citronovou šťávu, kopr a petrželku. Polévku podle chuti osolte a opepřete.

Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem  Foto: Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem; foto: Marek Kučera

Článek

Sedlácká bramboračka Foto:

20 receptů pro milovníky houbových polévek

Jakmile odstartuje houbová sezona, je konverzační téma jasné! Rostou? A kde rostou? A co z nich vaříte? No přece brambračku s houbami :) Pokud patříte mezi milovníky hub,...

Videa

reklama

reklama