Ledové trojhránky

Doba přípravy:
Počet porcí: cca 25 ks
Ledové trojhránky  Foto:
Ledové trojhránky
Foto: Johana Pošová

Klasika z dílny našich babiček, překvapivě podobná hitům raw cukrařiny – oříškové těsto můžete připravit i bez čokolády (nahraďte ji rozemletými datlemi) a použít ho pro nekonečnou řadu dalších dezertů. Tenhle s jemnou ledovou vrstvičkou parfémovanou citronem ale patří k nejpovedenějším.

Další recepty na originální nepečené cukroví najdete v aktuálním čísle časopisu prima FRESH:

Článek

Sváteční pohoda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Suroviny
čokoláda, nastrouhaná 120 g
opražené a oloupané lískové oříšky, rozemleté 120 g
bílek 2 ks
Poleva:
bílek 1 ks
pár kapek citronové šťávy
Postup
1

Na válu promíchejte nastrouhanou čokoládu, mleté oříšky, moučkový cukr a bílky a propracujte do hutné hmoty. Poprašte pracovní plochu i těsto moučkovým cukrem a těsto rozválejte na asi ½ cm silnou placku. Vykrajujte z ní trojúhelníčky, které nechte na plechu vyloženém papírem na pečení do druhého dne zaschnout.

2

Zaschlé trojhránky potřete polevou umíchanou z uvedených surovin a také nechte zaschnout.

Ledové trojhránky  Foto: Ledové trojhránky; foto: Johana Pošová

Videa

reklama

reklama

\n