Kyselo-pálivá asijská polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Kyselo-pálivá asijská polévka  Foto:
Kyselo-pálivá asijská polévka
Foto: S vášní pro jídlo

Fantastická polévka v asijském stylu, kterou máte hotovou za několik málo minut (pokud máte předpřipravený vývar). Zaručeně vás probere, zahřeje a možná i rozdmýchá vášně. S chilli opatrně, přidávejte pomalu a po troškách.

Suroviny
tenké rýžové nudle 1 hnízdo
zeleninový vývar 750 ml
žampiony 4 ks
tmavá sójová omáčka 4 lžíce
mungo výhonky 1 hrst
jarní cibulka 4 ks
šťáva z limetky nebo citronu 4 lžíce
chilli papričky 1–2 ks
Postup
1

Do hrnce vlijte vývar, přiveďte k varu a vložte do něj nudle. Vzápětí přidejte na tenké plátky nakrájené žampiony a sójovou omáčku. Polévku nechte jemně probublávat, dokud se nudle neuvaří doměkka.

2

Do polévky přidejte mungo výhonky, tenké plátky jarních cibulek a citronovou nebo limetkovou šťávu. Vše nechte ještě chviličku provařit, stáhněte hrnec z plotny a na talíři servírujte s plátky chilli.

Kyselo-pálivá asijská polévka  Foto:

Kyselo-pálivá asijská polévka, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto:

S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama