Kynuté lívance

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kynuté lívance Foto:
Kynuté lívance
Foto: Výpečky.com

Vůbec se nebojte zadělat si ráno těsto na lívance, protože za půl hodiny si je můžete ještě teplé mazat něčím, co máte rádi. Opravdu jsou jednoduché a moc dobré.

Suroviny
mléko 350 ml
vejce 1 ks
droždí 10 g
sůl 1 špetka
na dochucení povidla a ostružiny
Postup
1

Droždí pokojové teploty dejte do mísy a protřete s cukrem (lžíci), jakmile droždí zřídne, přidejte trochu teplého mléka (max. 70 stupňů). Přidejte lžíci mouky a tak nechte asi 10 minut kvásek vykynout.

2

Do velké mísy přidejte prosátou mouku, přilijte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Těsto promíchejte a osolte. Takto vzniklé těsto nechte na teplém místě přikryté čistou utěrkou kynout asi 25 minut (objem by se měl zdvojnásobit).

3

Do rozpálené pánve jen zlehka potřené tukem nalijte vykynuté těsto a po obou stranách lívance opečte. Na závěr lívance potřete povidly a posypte ostružinami.

Kynuté lívance Foto: Výpečky.com

Kynuté lívance. Foto: Výpečky.com

Výpečky.com, Foto: Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

 

Videa

reklama

reklama