Kuřecí stehýnka s bylinkovým máslem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí stehýnka s bylinkovým máslem Foto:
Kuřecí stehýnka s bylinkovým máslem
Foto: Johana Pošová

Ochucené máslo vetřené pod kůži dodá kuřecímu masu neodolatelnou chuť a šťavnatost. S výběrem bylinek můžete volně experimentovat, výborná je třeba šalvěj, majoránka nebo estragon, teď na jaře zkuste verzi s nasekaným medvědím česnekem.

Suroviny
kuřecí čtvrtky s kostí a kůží 4 ks
máslo 250 g
čerstvá hladkolistá petržel 1 svazek
čerstvá pažitka 1 svazek
sůl a čerstvě namletý bílý pepř
hladká mouka 1 lžíce
Postup
1

Máslo nechte trochu změknout a pak ho v misce rozmačkejte vidličkou. Opláchnuté a osušené bylinky nakrájejte na velmi drobné kousky a promíchejte je s máslem. Směs trochu osolte, případně opepřete, a vytvarujte jako váleček, který zabalte do fólie nebo pečicího papíru a nechte v chladu ztuhnout.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Uvolněte kůži u kuřat pomocí prstů nebo plochého nože a do vzniklého prostoru vsuňte plátky bylinkového másla. Zvenčí potřete trochou zbylého másla, rozložte do formy a pečte asi 35–45 minut, až bude kuře zlaté. Vypékající se šťávou kuře přelévejte a občas ho podlijte trochou horké vody, aby se nepřipékalo.

3

Hotové kuře dejte stranou na teplo. Formu postavte na mírný plamen a výpek zaprašte moukou. Ihned zalijte trochou studené vody a za stálého míchání odškrabávejte přípečky ode dna formy. Povařte asi 15 minut na mírném plameni.

4

Omáčku podle chuti osolte a opepřete a do ještě horké vložte kousek studeného bylinkového másla. Podávejte ke kuřeti.

Článek

Nejlepší recepty na kuřecí stehna Foto:

22x lákavé recepty na kuřecí stehna v hlavní roli

Kuřecí stehna jsou velmi vděčný kus masa. Jsou sice o něco tučnější než prsa, ale díky tomu si za všech okolností zachovávají šťavnatost. Stehna můžete péct, dusit, smažit...
Videa

reklama

reklama