Kuřecí křídla s tymiánem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
RTŠ! II (3) - Tymiánová kuřecí křídla

Kuřecí křídla patří mezi klasiku při grilování. Vy si je ale můžete nyní vylepšit skvělou marinádou přímo od šéfa Zdeňka Pohlreicha.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
kuřecí křídla
Na marinádu:
citronová šťáva
česnek 2 stroužky
jarní cibulka
tymián
sůl
Postup
1

Nejdříve si připravte marinádu: v míse smíchejte olej, sójovou omáčku, citronovou šťávu, nakrájený česnek, tymián, sůl a pepř. K marinádě přidejte okrájená křídla (odkrojte poslední nejslabší část, která by se na ohni rychle pálila) a promíchejte. Přikryjte je alobalem a nechte ideálně přes noc marinovat.

2

Pak vložte na gril – nejdříve ze strany, kde je kůže, pak otočte. Zbytek marinády vlijte do malého kastrůlku a nechte ohřát na grilu. Do ohřáté marinády nasekejte jarní cibulku a vložte hotová křidýlka. Na závěr pokapejte citronovou šťávou a podávejte.

Kuřecí křídla s tymiánem Foto:

Rozpal to, šéfe! II Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama