Kuře Chakalaka

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Kuře Chakalaka Foto:
Kuře Chakalaka
Foto: isifa.com

Chakalaka je velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas.

Suroviny
kuře – horní a spodní stehna 1 kg
sůl
čerstvě namletý černý pepř
koření chakalaka 1 lžíce
kvalitní majonéza 1/2 hrnku
hnědý cukr 1 lžička
mléko nebo bílý jogurt 1/2 hrnku
hladká mouka 1/4 hrnku
kuřecí vývar 150 ml
Postup
1

Solí a pepřem ochuťte kuřecí kousky a dejte do zapékací mísy.

2

Zbývající ingredience smíchejte v míse a přelijte přes maso. Pečte 40–45 minut, nebo dokud nebude maso zlatohnědé a měkké.

3

Podávejte s jasmínovou rýží a salátem avokáda.

4

PRIMA TIP: Místo chakalaka na ochucení majonézové směsi můžete použít chilli omáčku, celozrnnou hořčici nebo bazalkové či rajčatové pesto.

Můžete také nejdřív sundat z kuřete kůži, aby jídlo bylo zdravější.

Videa

reklama

reklama