Krůtí karbanátky s koriandrem a restovanou cuketou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Krůtí karbanátky s koriandrem  Foto:
Krůtí karbanátky s koriandrem
Foto: Výpečky.com

Stále trochu opomíjené krůtí maso je skvělé na pečínku nebo minutkové úpravy, ale můžete využít i jeho mletou variantu a připravit z něj výtečné karbanátky. K jemné chuti masa skvěle ladí výrazná sušená rajčata a aromatický koriandr, vše fantasticky doladí exotická omáčka ve vietnamském stylu.

Všichni to dobře známe. Během týdne jsme zaměstnaní a večer často dost unavení. Pak se hodí recepty na rychlá jídla, která ale často sníme, aniž bychom si je pořádně vychutnali. A přitom to jde mnohem lépe. I jednoduché jídlo povýšíme na událost, pokud ho naservírujeme na hezké nádobí, nezapomeneme na ubrousek a sklenku vína a vše doplníme zapálenou svíčkou. Rázem je z "rychlovky" luxusní večeře a nezáleží, jestli je na talíři kopec špaget nebo knedlíky s vajíčkem :)

Pokud se vám líbí nádobí z našeho receptu, v článku zjistíte, jak ho můžete získat:

Článek

Kolekce nádobí Waves od Jamieho Olivera  Foto: archiv Albert

Stylový brunch s designovým nádobím od Jamieho Olivera

Chcete s přáteli či rodinou oslavit nějaký významný okamžik? Uspořádejte oslavu u sebe doma a připravte vašim blízkým nezapomenutelnou hostinu. Aby vámi připravené ...
Suroviny
mleté krůtí maso z prsíček 400 g
jarní cibulka 1 ks
hrst čerstvého koriandru
sušená rajčata, nakrájená na kostičky 2 ks
čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
sůl
čerstvě namletý pepř
malé cukety 2 ks
olej na smažení
Omáčka:
olivový olej 3 lžíce
rybí omáčka 1 lžíce
citronová šťáva 1 lžíce
hnědý cukr 1/2 lžičky
nasekané chilli papričky podle chuti
hrstka nasekaného čerstvého koriandru
Postup
1

Nejprve si namelte krůtí maso a pak ho smíchejte společně s nasekanou cibulkou i s natí, té nemusí být moc. Přidejte pokrájený koriandr, sušená rajčata a vše zakápněte citronovou šťávou. Celou směs osolte a opepřete a důkladně zamíchejte.

2

Z masové směsi vytvořte širší placičky a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažte.

3

Cukety nakrájené na podlouhlé kousky osmažte na olivovém oleji, osolte a ještě teplé podávejte jako přílohu k masu.

4

Do misky si dejte půl lžičky cukru, nalijte olivový olej, rybí omáčku a citronovou šťávu. Pak přidejte nasekanou chilli papričku a koriandr a omáčku promíchejte.

5

Omáčkou si můžete karbanátky lehce polít nebo ji vytírat pečivem.

Krůtí karbanátky s koriandrem 2 Foto: Výpečky.com

Krůtí karbanátky s koriandrem 3 Foto: Výpečky.com

Krůtí karbanátky s koriandrem  Foto: Výpečky.com

Krůtí karbanátky s koriandrem., Foto: Výpečky.com

 

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza Beránková, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

 

 

Videa

reklama

reklama