Krkovička s restovanou cibulí

Doba přípravy:
Krkovička s restovanou cibulí Foto:
Krkovička s restovanou cibulí
Foto: archiv Prima

Šťavnatá krkovička z grilu, pořádná porce orestované cibulky a čerstvý chleba. Jednoduché, rychlé a výsledek naprosto dokonalý.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
vepřová krkovička
cibule
oregano
tymián
sůl
chleba
Postup
1

Maso nakrájejte na plátky a osolte, opepřete z obou stran. Ke krkovičce připravte restovanou cibuli – ve woku rozehřejte olej, nechte rozpustit máslo, orestujte na něm cibuli, přidejte nasekaný česnek, tymián a oregano. Osolte a opepřete a cibuli nechte zkaramelizovat. Pak přilijte kapku octa, promíchejte a sundejte z grilu.

2

Na rozehřátý gril vložte krkovičku a pečte z obou stran. Pak přidejte nakrájený chleba a nechejte ho také chvíli opékat.

3

Opečené maso vložte k cibuli, aby nasákla vypečenou šťávu. Chleba potřete česnekem, položte na něj zkaramelizovanou cibuli a navrch krkovičku.

Krkovička s restovanou cibulí Foto:

Krkovička s restovanou cibulí Foto:

Krkovička s restovanou cibulí Foto:

Rozpal to, šéfe! II Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama