Kořeněné ovesné sušenky s rozinkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 13–15
Kořeněné ovesné sušenky s hrozinkami Foto:
Kořeněné ovesné sušenky s hrozinkami
Foto: Kitchenette.cz

Na povrchu křupavé, ale uvnitř trochu měkké a příjemně lepivé. Voňavý hřebíček přidává sušenkám okouzlující jiskru, bez které by to nebylo ONO!

Suroviny
máslo 220 g
vanilkový extrakt nebo cukr 1 lžíce
vejce 2 ks
pšeničná celozrnná mouka 190 g
soda na pečení 1 lžička
mletá skořice 1 lžička
mletý hřebíček 1/2 lžičky
sůl 1/2 lžičky
jemné ovesné vločky 250 g
rozinky 200 g
Postup
1

Předehřejte troubu na 175 °C/200 °C horkovzdušnou.

2

Ve velké míse šlehejte máslo s cukrem, vejci a vanilkovým extraktem, dokud nevznikne hladký a nadýchaný krém. Smíchejte mouku se sodou, kořením, solí a vmíchejte ji do máslového krému. Přidejte ovesné vločky, rozinky a dobře promíchejte.

3

Na plech vyložený pečicím papírem dávejte lžičkou malé hroudy těsta ve velikosti vlašských ořechů. Dodržujte větší rozestupy, aby se sušenky nespekly. Pečte 1012 minut do světlezlata. Nepřepečte je.

4

Po krátkém vychladnutí skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Kořeněné ovesné sušenky s hrozinkami Foto: Kitchenette.cz

Kořeněné ovesné sušenky s rozinkami. Foto: Kitchenette.cz

 

Objevte nový food blog!

Markéta PavlejeKitchenette.cz je jeden z nejhezčích food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

Videa

reklama

reklama