Kandované fialky

Doba přípravy:
Kandované fialky Foto:
Kandované fialky
Foto: Kitchen and the City

Kandované fialky jsou opravdu nádherné. Jejich příprava je sice pracnější, ale podívejte se, jaký může být výsledek. S takovou ozdobou bude váš dort nezapomenutelný!

Suroviny
čestvé fialky
voda 150 ml
cukr 2 lžíce
jemný cukr krupice na posypání
pečicí papír
pinzeta
štětec
nůžky
Postup
1

Vodu s cukrem svařte a dejte vychladit.

2

Připravte si vše na linku, budete ulepení až za ušima, tak ať máte všechno po ruce. Plus i nějaké papírové utěrky namočené ve vodě na upatlané ruce.

3

Ustřihněte si pečicí papír, část potřete cukrovým rozvarem, vezměte fialku za stopku a snažte se ji celou předním dílem přitlačit na rozvar. Zadní část potřete štětečkem (osvědčil se tvrdý a krátký kosmetický).

4

Pocukrujte (nejlépe to šlo se lžičkou) napřed vrchní část, položte fialku na připravený plech s pečicím papírem a docukrujte spodní část.

5

Ustřihněte stonek, fialku otočte a pinzetou upravte okvětní lístky. Jednu máte hotovou! Nechte na plechu zaschnout asi dva dny a poté uchovejte ve vzduchotěsnu. Hodně sil!

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama