Kachní prsa na pomerančích a fenyklu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kachní prsa na pomerančích a fenyklu  Foto:
Kachní prsa na pomerančích a fenyklu
Foto: Kitchen and the City

Co si připravit kachnu trochu jinak než se zelím a knedlíkem? Tenhle recept jsem objevila u Emanuela Ridiho, lehce ho poupravila a super jídlo téměř bez práce je na světě. Naprosto miluju tahle jídla, která prostě jen dáte do trouby, podléváte a o nic víc se nestaráte!

Suroviny
kachní prsa s kůží 4 ks
sádlo 1 lžíce
čerstvý fenykl 2 ks
česnek 4 stroužky
sůl
bílé víno 150–200 ml
Postup
1

Kachní prsa očistěte, osolte a opepřete a orestujte z každé strany na sádle, aby se zatáhla. Dejte do pekáčku, podlejte šťávou ze dvou pomerančů, posypte nakrájeným česnekem a posekaným tymiánem.

2

Pečte v zakrytém pekáči v předehřáté troubě na 180 °C hodinu a půl. Podlijte vínem a pečte další hodinu, přidejte pokrájený fenykl a nafiletovaný pomeranč, odkryjte a dopečte dalších 10 minut, než kůže na prsou chytí barvu a udělá se křupavá kůrčička.

Kachní prsa na pomerančích a fenyklu  Foto:

Kachní prsa na pomerančích a fenyklu, foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto: Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama