Jarní zeleninový kotlík

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jarní zeleninový kotlík  Foto:
Jarní zeleninový kotlík
Foto: isifa.com

Čerstvá jarní zelenina má skvělou chuť sama o sobě. Stačí ji jen zkombinovat, lehce dochutit a máte na stole královskou krmi hýřící barvami a především plnou chutí.

Suroviny
olivový olej 1 lžíce
4 šalotky nebo 1 střední cibule, nakrájené najemno
česnek, nasekaný 1 stroužek
suché bílé víno 100 ml
horký zeleninový vývar 900 ml
nové brambory, nakrájené na klínky 400 g
směs zeleniny: malé karotky, bulva fenyklu, 3 malé pórky a hrst zmraženého hrášku dohromady asi 500 g
hrubozrnná hořčice 1 lžíce
dijonská hořčice 1 lžička
velká hrst čerstvých bylinek: pažitky, estragonu a hladkolisté petržele
Postup
1

V kastrolu rozehřejte olej a restujte na něm cibuli či šalotku asi 5 minut. Poté přidejte nasekaný česnek a ještě chvíli restujte. Zalijte bílým vínem a vařte, dokud se víno nezredukuje asi na polovinu.

2

Do kastrolu přilijte zeleninový vývar, přiveďte k varu a vhoďte nakrájené brambory. Po 5 minutách přidejte karotky a po dalších 5 minutách dejte do hrnce na tenké klínky nakrájený fenykl a na špalíčky nakrájený pórek. Vařte na mírném ohni, napůl přikryté poklicí asi 5 minut.

3

Nakonec vhoďte hrášek, asi 2 minuty povařte a před servírováním do kastrolu vmíchejte hořčice a bylinky.

4

Prima tip: Pokud chcete sytější jídlo, můžete do kastrolu přidat plechovku bílých cannellini fazolí nebo kotlík servírujte s rozšťouchanou horkou cizrnou dochucenou olivovým olejem a petrželkou.

Jarní zeleninový kotlík  Foto: isifa.com

Jarní zeleninový kotlík  Foto: isifa.com

Jarní zeleninový kotlík. Foto: isifa.com

 

 

Videa

reklama

reklama