Jarní závitky s chilli omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jarní závitky s chilli omáčkou Foto:
Jarní závitky s chilli omáčkou
Foto: Vlado Kníž

Jarní závitky si jistě už kdekdo z vás v asijské restauraci dal. A Zdeněk Pohlreich vám ukáže, že ani připravit si je doma není žádný problém. A ještě k tomu budete doma za hvězdy:)

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
rýžový papír
mleté vepřové maso
mrkev 1 ks
zelí 1/3 hlávky
červená cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
zázvor
sůl
Na omáčku:
limetová šťáva
citronová šťáva
Postup
1

Rýžové papíry vyndejte z obalu a přikryjte je vlhkou utěrkou, aby nevysychaly. Ve woku rozehřejte řepkový olej a orestujte na něm nakrájený česnek, nechte provonět a pak přidejte mleté vepřové maso. Dobře promíchejte. Osolte a opepřete.

2

Zázvor, cibuli, mrkev a zelí nakrájejte na nudličky a postupně přidejte k masu. Na závěr dochuťte chilli papričkou a sójovou omáčkou.

3

Náplň přendejte do mísy, wok umyjte a nechte v něm rozehřát větší množství oleje.

4

Připravte si dva rýžové papíry na závitky, jeden překrojte napůl a položte na druhý papír tak, aby vzniklo dvojité dno. Na zdvojenou část nandejte náplň a navrch dvě krevety, které předem nařízněte. Papír složte k sobě ze všech stran, potřete škrobem rozpuštěným ve vodě a zarolujte.

5

Závitky vložte do rozpáleného oleje, osmažte a vyndejte na papírový ubrousek, aby nasál přebytečný tuk.

6

V kastrůlku ohřejte sójovou omáčku, přidejte nakrájenou chilli papričku a citronovou a limetovou šťávu.

7

Přelijte do malé misky a podávejte se závitky.

Teď vaří šéf Foto:

Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž

Podívejte se na videorecept a můžete vařit přímo se šéfem:

Videa

reklama

reklama