Indické máslové kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Indické máslové kuře  Foto:
Indické máslové kuře
Foto: isifa.com

Pro milovníky indické kuchyně tu máme recept na velmi snadné voňavé máslové kuře. Můžete použít na menší díly naporcovaná kuřecí stehna nebo zkuste vykostěná kuřecí stehna. Jídlo bude rychleji hotové a maso krásně šťavnaté.

Suroviny
olej 15 ml
máslo 15 ml
kuřecí stehna, nakrájené na menší kusy 1 kg
mletý koriandr 10 ml
mletý římský kmín 10 ml
nastrouhaný čerstvý zázvor 10 ml
koření Garam masala 5-10 ml
kvalitní rajčatové pyré nebo sekaná rajčata 1 plechovka (400 g)
kuřecí vývar 125 ml
bílý jogurt 125 ml
smetana 125 ml
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Rozehřejte ve vysoké pánvi olej a máslo na mírném ohni. Osmažte na něm kuře dozlatova.

2

Přidejte všechno koření a restujte další 2 minuty, aby se koření rozvonělo.

3

Přidejte rajčatové pyré a kuřecí vývar, přiveďte k varu a nechte 10-15 minut probublávat. Až bude maso měkké, přidejte jogurt a smetanu a už déle nevařte. Dochuťte solí a pepřem.

4

Podávejte horké s bílou rýží a zasypané čerstvým koriandrem.

Indické máslové kuře  Foto: isifa.com

Indické máslové kuře , Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama