Hruška vařená v čaji a bílém víně

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Hruška vařená v čaji a bílém víně Foto:
Hruška vařená v čaji a bílém víně
Foto: Hermína / Prima

Pokud chcete oslnit dezertem, vyzkoušejte tento podle Zdeňka Pohlreicha. Horká hruška vařená v čaji a víně, doplněná o vanilkovou zmrzlinu, je prostě slast.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 10. dílu s tématem OVOCE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
čaj earl grey 3 dl
bílé víno 3 dl
cukr 3 lžíce
celá skořice
citronová šťáva
vanilková zmrzlina
sekané mandle
Postup
1

Uvařený čaj nalijeme do hrnce, přilijeme bílé víno, osladíme alespoň 3 lžícemi cukru. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a vložíme do hrnce. Přidáme celou skořici a badyán. Hrušku zatížíme např. talířkem, aby zůstala potopená a necháme pomalu vařit doměkka. Pak ji necháme v nálevu vystydnout.

2

Po vystydnutí hrušku vyndáme, nálev přecedíme a necháme svařit do konzistence sirupu. Zakápneme citronovou šťávou.

3

Hrušku nakrájíme jako vějířek, nenařezáváme až do konce, aby držela pohromadě.

4

Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, sekanými mandlemi a svařenou omáčkou.

Hruška vařená v čaji a bílém víně Foto:

Hruška vařená v čaji a bílém víně Foto:

Hruška vařená v čaji a bílém víně, foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama