Horký cider

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Horký cider  Foto:
Horký cider
Foto: Výpečky.com

Horké alkoholické nápoje mají u nás velkou tradici. Kromě tradičního svařáku nebo punče si můžete připravit třeba tento lahodný horký cider. A pokud ho chcete více přiostřit, přidejte trochu rumu. A naopak dětskou verzi snadno připravíte z jablečného moštu.

Suroviny
cider 400 ml
menší jablko 1 ks
celá skořice 2 svitky
třtinový cukr 3 lžičky
kousek kůry z bio citronu
pár sušených brusinek
Postup
1

Do malého rendlíčku dejte cukr a na mírném ohni připravte světlý karamel.

2

Zalijte ho přibližně jedním decilitrem vody, rozmíchejte a přidejte brusinky, citronovou kůru (bez hořké bílé části) a skořici. Směs koření provařte a poté přilijte cider.

3

Jakmile se cider dostatečně prohřeje, nalijte ho do hrnků a ozdobte nakrájeným jablíčkem.

Horký cider  Foto:

Horký cider                                                                                                        Foto: Výpečky.com

Výpečky.com, Foto:

Ochutnejte Výpečky!

Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama