Grilovaný tuňák s česnekovými bramborami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
RTŠ! II (2) - Grilovaný tuňák

Tentokrát pro vás Zdeněk Pohlreich připravil na grilu opravdovou lahůdku. Steak z tuňáka. Nebojte se ho grilovat jen pár minut, jen když je uvnitř lehce syrový, má tu správnou a dokonalou chuť.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
steak z tuňáka
petrželka
sůl
Na brambory:
malé brambory
rozmarýn
sůl
Postup
1

Nejdříve si připravte česnekové brambory. Brambory umyjte, položte na alobal, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem, přidejte trochu másla, rozmarýn a nasekaný česnek. Zabalte a nechte péct na grilu.

2

Steaky z tuňáka osolte a opepřete z obou stran a potřete je olivovým olejem.

3

Vložte je na rozpálený gril a opékejte maximálně 2 minuty z každé strany. Mezitím si připravte marinádu. V misce smíchejte olivový olej, nakrájenou chilli papričku a petrželku. Steaky vyndejte z grilu, potřete je marinádou a podávejte s pečenými bramborami posypanými čerstvou petrželkou.

Grilovaný tuňák s česnekovými bramborami Foto:

Grilovaný tuňák s česnekovými bramborami Foto:

Grilovaný tuňák s česnekovými bramborami Foto:

Grilovaný tuňák s česnekovými bramborami Foto:

Rozpal to, šéfe! II Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama