Grilovaný Hermelín s citrony a česnekem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilovaný Hermelín s citrony a česnekem  Foto:
Grilovaný Hermelín s citrony a česnekem
Foto: archiv Sedlčanský Hermelín

Nejen maso se hodí na gril. Kromě zeleniny si můžete na rozpáleném roštu připravit i úžasný grilovaný sýr. Máme pro vás svěží recept na grilovaný hermelín s citronem a pikantním kořením.

Suroviny
Sedlčanský Hermelín na gril 1 balení (4 ks sýra + sáček grilovacího koření)
citron 1 ks
česnek 1 větší palice
sůl
Postup
1

Z česneku vyloupněte 2 stroužky, zbytek stroužků zabalte do alobalu a upečte nebo ugrilujte. Upečený česnek nechte částečně zchladnout, stroužky vymáčkejte na prkénko a utřete je se solí, lžící citronové šťávy vymačkané z poloviny citronu a grilovacím kořením na pastu.

2

Druhou polovinu citronu a zbylé stroužky česneku nakrájejte na plátky. Hermelíny potřete vzniklou pastou, na každý položte jeden plátek citronu, posypte ho cukrem, přidejte plátky česneku, větvičky tymiánu a špetku nastrouhané citronové kůry.

3

Zakryjte kouskem pečicího papíru, zabalte do alobalu a grilujte z každé strany 5 - 7 minut.

Grilovaný Hermelín s citrony a česnekem  Foto:

Grilovaný Hermelín s citrony a česnekem, foto: archiv Sedlčanský Hermelín

Videa

reklama

reklama