Glazovaná směs špekáčků s mrkví

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Glazovaná směs špekáčků s mrkví  Foto:
Glazovaná směs špekáčků s mrkví
Foto: archiv Prima

Základem tohoto receptu jsou kvalitní špekáčky. Z nich pak jednoduše připravíte perfektní chuťovku. Díky mrkvi a glazování s třtinovým cukrem získají neodolatelnou sladkost, kterou vyváží chuť citronu.

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
kvalitní špekáčky, pokrájené na kolečka 4 ks
mrkev, očištěná a pokrájená na kolečka 5 ks
máslo 2–3 lžíce
třtinový cukr 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
hladkolistá petržel 1 hrst
čerstvé pečivo k podávání
Postup
1

V pánvi si nejprve nasucho opečte kolečka špekáčků dozlatova. Až budou špekáčky opečené, vyberte je vařečkou z pánve tak, aby v ní zůstal vypečený tuk a špekáčky odložte stranou.

2

Do uvolněné pánve s tukem (je-li ho moc, trochu odeberte) přidejte 2 lžíce másla, dejte na něj karotku, a asi 5 minut ji opékejte za občasného promíchání. Zkřehne a pořád bude pěkně křupavá.

3

Pak přidejte k mrkvi cukr, citronovou šťávu, muškátový oříšek, sůl a pepř, a vraťte opečené špekáčky. Ještě pár minut společně opékejte, až šťáva zhoustne a mrkve i špekáčky se budou hezky lesknout.

4

Hotové jídlo ozdobte lístky petržele.

5

Takto upravené špekáčky je nejlepší podávat s co nejčerstvějším pečivem, třeba s domácími houskami – skvěle se s nimi vytírá šťáva z talíře i pánve. Lze podávat i s vařenými brambory.

Glazovaná směs špekáčků s mrkví  Foto:

Glazovaná směs špekáčků s mrkví  Foto:

Glazovaná směs špekáčků s mrkví                                                                      Foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama