Dušené kuře s batáty a cizrnou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Dušené kuře s batáty a cizrnou Foto:
Dušené kuře s batáty a cizrnou
Foto: isifa.com

Receptů na kuře je bezpočet, ale tento jste ještě určitě nevyzkoušeli. A to především kvůli přílohám. Nebojte se kombinovat batáty, kuskus nebo rýži a pečenou zeleninu.

Suroviny
olej 300 ml
kuře (paličky a křidýlka) 6–8 ks
cibule 1 ks
římský kmín 5 g
koriandr 5 g
mrkev 1 ks
batáty 2 ks
plechovka sekaných rajčat 410 g
kuřecí vývar 500 ml
menší lilky 2 ks
plechovka cizrny 410 g
sůl
čerstvě namletý černý pepř na ochucení
Postup
1

Rozehřejte olej a opečte na něm kuřecí kousky dohněda. Přidejte k nim nasekanou cibuli, kmín a koriandr a opékejte, dokud nebude cibule měkká.

2

Přidejte mrkev, batáty, rajčata a vývar a přiveďte do varu. Přikryjte a na mírném ohni vařte, až bude zelenina skoro měkká. Potom přidejte lilek a cizrnu a nepřikryté vařte, až bude vše měkké a uvařené a tekutina se zredukuje na hustou omáčku.

3

Dochuťte a podávejte s rýží nebo kuskusem.

Dušené kuře s batáty a cizrnou Foto:

Dušené kuře s batáty a cizrnou                                                                           Foto: isifa.com  

Videa

reklama

reklama