Datlové kostičky

Doba přípravy:
Datlové kostičky Foto:
Datlové kostičky
Foto: Gurmet

Vánoce už jsou doslova za dveřmi. Pokud jste prozatím nestihli připravit žádné cukroví, je ten správný čas věnovat chvilku času a z pár surovin připravit téměř bezpracné nepečené řezy z datlí, buráků a čokolády.

 

Suroviny
vypeckované sušené datle 410 g
nesolené arašídy 3/4 hrnku
holandské kakao 2 lžíce
sůl 1/4 lžičky
nastrouhaná tmavá čokoláda 20 g
Postup
1

Datle rozmixujte na lepivou tužší hmotu.

2

Přidejte k ní arašídy, kakao a sůl a ještě několikrát krátkými pulzy promixujte, až se oříšky rozsekají.

3

Vsypte čokoládu a robot hned vypněte. Hmotu rozestřete do čtvercové formy vyložené kuchyňskou folií. Zakryjte alobalem a nechte asi 2 hodiny vychladit. Poté krájejte na kostičky o rozměru asi 2x2 cm.

Gurmet - leden 2014Časopis Gurmet - Vaše škola vaření

Lednový Gurmet vás vybaví recepty nejen na cukroví, které připravíte v cukuletu, ale také vám nabídne lahůdkový itinerář na oslavu posledního dne v roce a na bohaté novoroční hodování. Od receptu na rychlou severskou lahůdku - tatarák z lososa, přes teplé i studené chuťovky, až po utopence, které vás (nejen) druhý den po bujaré oslavě opět proberou k životu.

Jistě vás v tomto čísle potěší také recepty na sladkosti bílé a kypré jako sníh. Spolu se zvídavou cestovatelkou Janou Karasovou navštívíte Moldavsko a ochutnáte ukázky z jejího gastronomického repertoáru a zahřejete se pořádně horkými drinky. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří budou chtít napravit vánoční stravovací hříchy. Už teď se mohou těšit na recepty, které najdou v rubrice Zdraví – tentokrát jsou to jídla, která prý účinně brzdí stárnutí!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Nebo využijte nabídky výhodných balíčků s časopisy TV star a Glanc. Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama