Coq au ryzlink

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Coq au Ryzlink  Foto:
Coq au Ryzlink
Foto: Johana Pošová

Otestujte geniální variaci na klasický pokrm, jímž je kohout na víně. Překvapivý chuťový zážitek zajistí kvalitní bílý ryzlink.

Suroviny
kuřecí kousky (paličky a horní částí stehýnek) 8 ks
máslo 50 g
trocha olivového oleje
cibule nakrájené nadrobno 2 ks
anglická slanina nakrájená na proužky 125 g
česnek nakrájený na plátky 4 stroužky
žampiony 250 g
bílé víno, nejlépe ryzlink 500 ml
smetana 250 ml
sůl
čerstvě namletý pepř
hladkolistá petrželka na ozdobu
Postup
1

V kastrolu rozehřejte máslo a olej. Vložte kousky kuřete a ze všech stran je opečte. Vyjměte je z kastrolu.

2

Do kastrolu vsypte cibuli a smažte, až cibule zvláční a slanina se vyškvaří. Vsypte česnek a nechte ho zezlátnout, směs pak z kastrolu vyndejte děrovanou naběračkou a tuk v něm ponechte.

3

Vsypte do něj houby nakrájené na plátky (menší můžete jen rozpůlit) a 5 minut je smažte. Vraťte k nim směs cibule, slaniny a česneku a opečené kousky kuřete, vlijte víno a uveďte ho do varu.

4

Plamen snižte, kastrol přikryjte a vše duste 15 až 25 minut, až bude kuře křehké. Po 15 minutách kastrol odkryjte, vlijte smetanu a nechte ještě 10 minut vařit. Posypte nakrájenou petrželkou, podle chuti osolte a opepřete.

Coq au Ryzlink  Foto:

Coq au ryzlink, foto: Johana Pošová

Videa

reklama

reklama