Chřest s avokádovým dipem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Chřest s avokádem Foto:
Chřest s avokádem
Foto: isifa.com

Avokádo i chřest mají velmi jemnou chuť. Pikantní akcent jim dodají citrusy a pálivý kajenský pepř. Při večeři pro přátele s tímto receptem určitě zabodujete.

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :)

Suroviny
bílý chřest 1,5 kg
sůl
šťáva z jednoho pomeranče
kajenský pepř
jarní cibulka 2 ks
máslo 60 g
celozrnný toustový chléb 6 plátků
šťáva z jednoho citronu
olej 3 lžíce
pepř čerstvě mletý
Postup
1

Chřest oloupejte škrabkou od konce až pod špičky. V osolené vodě jej vařte asi 5–7 minut doměkka. Slijte a nechte v cedníku okapat.

2

Rozpulte avokáda, odstraňte pecky a vydlabejte dužinu. Dejte ji do mixéru, přidejte pomerančovou šťávu a rozmixujte. Dochuťte solí a kajenským pepřem.

3

Jarní cibulky nakrájejte nadrobno, smíchejte se změklým máslem a osolte. Celozrnný chléb nasucho opečte v toasteru.

4

Smíchejte citronovou šťávu s olejem, solí a pepřem. Okapaný chřest dejte na talíře a přelijte citronovou zálivkou. Přidejte tousty namazané cibulkovým máslem. Podávejte s avokádovým dipem, který zvýrazní bohatou chuť chřestu.

Videa

reklama

reklama