Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou Foto:
Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou
Foto: Hermína / Prima

Těstoviny jsou vděčné jídlo. Jejich příprava je blesková, zvlášť pokud použijete ty čerstvé a množství způsobů přípravy se zdá být nekonečné. Zkuste tyhle pikantní s klobáskou a sušenými rajčaty, je to ideální kombinace do dnešních pošmourných dní.

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
česnek na plátky 3 stroužky
červená cibule nakrájená na kolečka 1 ks
sůl
čerstvě namletý pepř
sušené oregano
sušená rajčata nakrájená na proužky 80 g
černé olivy bez pecky, podélně rozpůlené 15 ks
ostrá klobása nakrájená na kolečka 1 nožička
domácí rajčatová směs nebo passata 800 g
cukr 1 lžička
čerstvé těstoviny tagliatelle 400 g
parmazán 50 g
čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
1

V kastrolu si rozpalte olej, na něm opečte dosklovata česnek a cibuli, osolte, opepřete a přidejte oregano a (sušenou) bazalku. (Jako první věc můžete do oleje přidat najemno nakrájenou ančovičku). Pak přidejte i sušená rajčata, olivy a klobásu, a společně několik minut opékejte.

2

Po těchto několika minutách si dejte vařit čerstvé těstoviny a než se vám těstoviny uvaří (u čerstvých je to do 5ti minut) , dokončete omáčku: do kastrolu přidejte zavařenou domácí rajčatovou směs, znovu osolte, přidejte trošku cukru, promíchejte a na mírném plameni ještě chvíli vařte.

3

Pokud by loupaná rajčata byla příliš vodnatá a vy chcete omáčku hustší, nechte ji vyvařit, moukou ji nezaprašujte.

4

Uvařené těstoviny slijte, zamíchejte do nich rajčatovou směs, a na talířích sypejte parmazánem a posekanou čerstvou bazalkou.

Videa

reklama

reklama