Bruschetta s hráškem, mozzarellou a fíkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Bruschetta s hráškem, mozzarellou a fíkem  Foto:
Bruschetta s hráškem, mozzarellou a fíkem
Foto: profimedia.cz

Dokonalý jarní předkrm, po kterém se zaručeně zapráší. Sladký hrášek se svěží mátou spolu tvoří neodolatelnou kombinaci.

Suroviny
hrášek, čerstvý nebo mražený, krátce povařený v horké vodě 340 g
čerstvá máta, nasekaná 1 lžíce
crème fraîche 1/2 hrnku
ciabatta 1 ks
mozzarella nakrájená na plátky 1 koule
zralé fíky 3 ks
sůl
čerstvě namletý černý pepř
lístky čerstvé bazalky na ozdobu
Postup
1

Ciabattu nakrájejte na krajíce a nasucho je opečte v troubě nebo toastovači.

2

Hrášek, mátu a crѐme fraîche rozmixujte, aby vzniklo hrubší nebo hladší pyré. Ochuťte ho solí a pepřem.

3

Pyré rozetřete na opečené kousky ciabatty. Navrch rozložte sýr, rozkrojené fíky, pokapejte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.

4

Prima tip: Pravá mozzarella, chráněná ochrannou známkou, se připravuje z mléka buvolic (mozzarella di buffala) a vyniká jemnou, sladkou chutí. Seženete ji v obchodech s italskými specialitami, ale je samozřejmě dražší, než běžně dostupná mozzarella z kravského mléka.

Bruschetta s hráškem, mozzarellou a fíkem  Foto:

Bruschetta s hráškem, mozzarellou a fíkem, foto: Profimedia.cz

Další neodolatelné recepty z mladého hrášku, ale i karotky, špenátu a medvědího česneku, najdete v časopise Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Článek

Prima FRESH jaro 2015  Foto:

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jaro se nezadržitelně blíží a všichni milovníci jídla nedočkavě vyhlížejí úrodu čerstvých dobrot. Nejinak je tomu u nás v redakci, proto jsme pro vás připravili nové číslo...
Videa

reklama

reklama