Borůvkovo-ostružinové tiramisu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Borůvkovo-ostružinové tiramisu Foto:
Borůvkovo-ostružinové tiramisu
Foto: Kitchen Story

Dnes pro vás máme recept na vylepšené tiramisu. Po této dobrotě se jen zapráší!

Suroviny
vejce 2 ks
cukr 4 lžíce
mandlový likér Amaretto
silná káva
bezlepkové cukrářské piškoty 8 ks
hrst ostružin
hrst borůvek
Postup
1

Žloutky oddělte od bílků, ty si dejte do zvláštní mísy, a vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Ke žloutkům následně zamíchejte mascarpone.

2

Z bílků ušlehejte tuhý sníh, který opatrně vmíchejte ke žloutkům s mascarpone. Vznikne vám základní krém.

3

Uvařte si opravdu silnou kávu, do které nalijte kapku mandlového likéru Amaretto. Musíte s ním opatrně, abyste ho tam neměli moc. Cukrářské piškoty následně namočte v kávě a vyložte s ním dno skleničky, ve které budete dezert podávat.

4

Část, necelou polovinu ostružin a borůvek spolu rozmixujte v mixéru, abyste si udělali ovocný přeliv. Pokud máte ovoce dostatečně zralé, není třeba ho doslazovat, ale pokud to není úplně ono, můžete použít med. Do každé skleničky tak přijde půl až jedna lžíce přelivu na piškoty.

5

Nakonec sklenici naplňte připraveným krémem z mascarpone a dejte zatuhnout do ledničky alespoň na 2 hodiny.

6

Před servírováním použijte k dozdobení zbývající ostružiny s borůvkami.

Borůvkovo-ostružinové tiramisu 2 Foto: Borůvkovo-ostružinové tiramisu; foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama