BBQ sendvič s domácí omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
BBQ sendvič s domácí omáčkou  Foto:
BBQ sendvič s domácí omáčkou
Foto: KitchenStory.cz

Griluju, griluješ, grilujeme... V těchto dnech snad už grilují opravdu všichni. Je ovšem velká škoda, že většina lidí se drží svých zaběhlých zvyklostí a nezkoušejí něco nového, čím by překvapili své strávníky.

Co byste řekli na to udělat si BBQ omáčku, kterou můžete použít při nakládání masa, a přitom i jako dip? Lepší BBQ jste rozhodně neměli, protože tahle v sobě obsahuje i trošku hnědého rumu, který jí dodává na peprnosti. Uvidíte sami!

Suroviny
vepřová krkovice 600 g
chlebová bageta
červená cibule
mix salátů
BBQ omáčka:
oloupaný zázvor 4 cm
česnek 3 stroužky
uzená červená paprika 1,5 lžíce
kečup 125 ml
hnědý cukr 50 g
hnědý dominikánský rum 60 ml
citronová šťáva 3 lžíce
dijonská hořčice 2 lžičky
chilli 1/4 lžičky
sůl
Postup
1

Rozehřejte rendlík na středním plameni. Nastrouhejte do něj kousek zázvoru a hned vzápětí přidejte 60 ml dominikánského rumu. Nechte odpařit všechen alkohol a přidejte kečup, šťávu z jednoho citrponu (můžete použít i vinný ocet) a přepasírovaný česnek. Nakonec dochuťte omáčku ostatními ingrediencemi: worcesterovou omáčku, uzenou paprikou, cukrem, dijonskou hořčicí a chilli. Ztlumte plamen a nechte probublávat cca 15–20 minut.

2

Maso nakrájejte na tenké plátky cca 5 mm tlusté. Čím tenčí, tím lepší. Maso se bude rychleji grilova, a protože děláme sandwich, bude se lépe kousat, když bude na tenčí plátky. Krkovičku osolte a opepřete.

3

Maso dejte do misky a přidejte k němu trošku hotové a vychladlé BBQ omáčky. Nechte takhle marinovat v ledničce alespoň 4 hodiny.

4

Na rozpáleném grilu opečte plátky chlebové bagety pokapané olivovým olejem. Vedle si ogrilujte marinovanou krkovičku. Na bagetu použijte trošku BBQ omáčky, přidejte nakrájenou červenou cibuli, mix salátů (my jsme použili lístky z červené řepy) a hotové maso.

5

Každá dobrá grilovačka se neobejde bez kvalitní BBQ omáčky. Tahle je vylepšená o dominikánský rum, použijte opravdu kvalitní hnědý rum, a pokud ho nemáte, tak ten náš klasický neberte jako alternativu, raději ho vynechejte. Náš rum se hodí akorát na pečení. Co se opečené bagety týče, zkuste ji opéct jen z jedné strany. ať není až tak tvrdá a vysušená. Bude z jedné strany pěkně křupavá a z druhé měkká.

6

Pokud máte doma pár brambor, udělejte si domácí hranolky. Nad ty totiž není. Můžete si je udělat v troubě a pak ke grilovačce jen donést. My jsme k jejich dochucení použili mořskou kamennou sůl a čerstvý tymián z naší zahrádky.

BBQ sendvič s domácí omáčkou Foto:

BBQ sendvič s domácí omáčkou Foto:

BBQ sendvič s domácí omáčkou, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama