Asijské čočkové placičky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Asijské čočkové placičky Foto:
Asijské čočkové placičky
Foto: KitchenStory.cz

Tyhle placičky jsou skvělé jako chuťovka, ale můžete je také servírovat vegetariánovi místo karbanátků. Asijský střih je velmi sympatický a určitě s ním zabodujete.

Suroviny
červená čočka 1 hrnek
rýžová mouka 1/4 hrnku
červená cibule
limetka
čerstvý koriandr 1 hrst
thajská bazalka 1 hrst
sůl
zelená perila 1 hrst
sušený zázvor 1 lžička
K podávání:
bílý a černý sezam
limetka
bílý jogurt
Postup
1

Červenou čočku uvařte podle návodu. Připravte si hlubší mísu, ve které budete všechno společně promíchávat. Jakmile máte čočku uvařenou, slijte všechnu přebytečnou vodu a nechte vychladnout. Jinak by se s ní dost špatně pracovalo.

2

Všechny bylinky, červenou cibuli a chilli papričky nasekejte nadrobno. Pokud nemáte moc rádi pálivé, vyjměte z chilli papričky všechna semínka a ponechte pouze tělo papričky. Hned jak bude čočka vychladlá, můžete ji dát do mísy společně s nasekanými bylinkami. Přidejte sušený zázvor, nastrouhanou kůru z jedné limetky i se šťávou, které dodají placičkám na svěžesti. Podle potřeby osolte a nakonec zasypte rýžovou moukou, která celou směs krásně spojí.

3

Vytvořte placičky, které následně osmažte na pánvi. Ty pak odložte na papírový ubrousek, abyste se zbavili přebytečného oleje z nich. Vemte bílý nebo černý sezam a placičky lehce posypte. Nejenže sezam skvěle vypadá, ale i chutná!

4

Pokud jste dali hodně chilli, podávejte s bílým jogurtem a se šťávou z limetek.

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama