Tipy na gastro akce v týdnu 20.–26. ledna

Tipy na gastro akce 20.-26.1.  Foto:
Tipy na gastro akce 20.-26.1.
Foto: Thinkstock

Gastronomická sezona startuje festivalem Grand Restaurant, do kterého se každoročně zapojují nejlepší restaurace po celé republice. Můžete si užít i tradiční zabijačku, ochutnat skvělá vína nebo se naučit péct domácí chléb a udělat si doma tvaroh. A zkrátka nepřijdou ani milovníci zelí.

Grand Restaurant Festival 2014

15. ledna – 28. února 2014, celá ČR

Jedna z největších událostí gastronomického kalendáře je opět tu. Stejně jako každý rok pokračuje Maurerův Grand Restaurant pod heslem „Nejezte blbě!“, a přináší tak možnost ochutnat všelijaké lahůdky i běžným smrtelníkům. Do ulic opět vyrazí oblíbený Mňam bus, okolím Ostravy se prožene Mňam vlak a restaurace po celé republice nabídnou hromadu skvělých pokrmů. Více informací najdete ZDE.

Jako za starých časů Pečeme chleba a vyrábíme tvaroh

20. ledna 2014, Toulcův dvůr, Kubatova 32/1, Praha 10

Dnes bychom pro chléb zaběhli do supermarketu. Dříve si ale lidé museli projít výrobou chleba pěkně od začátku. Workshop v Toulcově dvoře vám přesně toto nabízí – vyzkoušet si upéct vlastní chléb a vyrobit domácí tvaroh. Zapojte ruce své i vašich dětí a užijte si společnou zábavu při výrobě a poznávání něčeho nového. Více informací najdete ZDE.

Tipy na gastro akce 20.-26.1.  Foto: Thinkstock

Tipy na gastro akce 20.-26.1.  Foto: ThinkstockŘízená degustace vín Vinařství HORT Dobšice

23. ledna 2014, Partner centrum-vinný sklep, Hlinky 106, Brno, region jihomoravský

Potrpíte-li si na lahodná vína a příjemnou atmosféru, neváhejte s návštěvou této degustace. Ochutnávat se budou samozřejmě vína z Vinařství HORT Dobšice, k ochutnávce nebude chybět ani výklad vinaře a zvýhodněné ceny. Po skončení degustace se můžete usadit u krbu a dále vychutnávat vybraná vína. Více informací najdete ZDE.

Tradiční zabijačka na Hrubé Skále

25. ledna 2014, EA Zámecký hotel Hrubá Skála, Turnov, region liberecký

S lednem přichází i čas zabijaček, jedna z těch veřejných se uskuteční také v Turnově. Podávat se budou čerstvé zabijačkové pokrmy, jako je prdelačka, jelítka nebo ovar. Tu správnou atmosféru starých časů, kdy se zabijačky konaly v každém hospodářství, podpoří harmonikář nebo řezník s historickým náčiním. Chybět nebudou ani sladké laskominy a sklenice dobrého piva. Více informací najdete ZDE.

Tipy na gastro akce 20.-26.1.  Foto: ThinkstockZeloFest

25. ledna 2014, sál Staré radnice, Pohořelice, region jihomoravský

Ty nejlepší a nejzajímavější zelné recepty z různých koutů republiky se prověří na jednom místě – v Pohořelicích. Tradičně je zde vystaveno více než sto padesát vzorků, milovníci zelí se tudíž mají na co těšit. Výrobci a soutěžící poměří své síly před nesmlouvavými porotci a návštěvníci ochutnají zelné pokrmy, víno a pobaví se při bohatém doprovodném programu. Více informací najdete ZDE.

Autor: Redakce GASTRONAUT.CZ

Videa

reklama

reklama