Tipy na gastro akce 31. ledna – 6. února 2014

Tipy na gastro akce 31.1.- 6.2.2014  Foto:
Tipy na gastro akce 31.1.- 6.2.2014
Foto: Thinkstock

Gastronomické události následujících dní se točí především kolem piva, zabijaček, českých tradic a bujaré zábavy. Jestli tedy máte pocit, že se potřebujete v těchto chladných dnech trochu zahřát, pobavit a pořádně se najíst, neváhejte některou z nich navštívit!

Hustopečský Masopust na Turhandlích

1. února 2014, sklep ČZS, ulice Na Hradbách, Hustopeče, region jihomoravský

Také vám v té šedivé zimě chybí trocha barev? Máte štěstí, jelikož se právě rozjíždí sezona masopustů, a ty barvami přímo hýří! Jinak tomu nebude ani v Hustopečích, kde proběhne tradiční rej masek, podávat se budou zabijačkové pokrmy a k uhašení žízně se bude samozřejmě rozlévat místní víno. Více informací najdete ZDE.

Pivovarský ples

1. února 2014, areál pivovaru, Dalešice 71, Dalešice, region Vysočina

Užijte si jedinečnou atmosféru tradičního pivovarského plesu. Za jednotné vstupné získáte neomezenou konzumaci jídla a pití. Servírovat se budou speciality šéfkuchaře pivovarské restaurace a proudem poteče dalešické pivo. Speciálně záležet si dejte při výběru večerní róby, která by měla být ve stylu 20. let. Více informací najdete ZDE.

Tipy na gastro akce 31.1.- 6.2.2014  Foto: Thinkstock

Zabijačkové hody

Tipy na gastro akce 31.1.- 6.2.2014  Foto: Thinkstock1. února 2014, Novoměstský pivovar, Vodičkova 20, Praha 1, region Praha

Plný břich, mastná ústa a spokojený výraz – asi takto by to mělo vypadat na každé správné zabijačce. A přesně taková proběhne první únorový den v pražské Vodičkově ulici. Zabijačkové pochutiny budete moci ochutnat na místě, ale také si je zakoupit domů. Zkrátka nepřijdou ani praví pivní fajnšmekři, na čepu se objeví tmavý ležák – čokoládové pivo. Více informací najdete ZDE.

Vepřové hody

1. února 2014, Ekocentrum Oldřichov v Hájích, Oldřichov v Hájích, region liberecký

Přijďte si pochutnat na tradičních zabijačkových pochutinách připravených pod přísným dohledem zkušeného řezníka. Vše, na co se vám sběhnou sliny, si budete moci vychutnat přímo na místě, ale také si odnést svou lahodnou zásilku až do tepla domova. Avšak ten, kdo se rozhodne pro konzumaci na místě, bude mít také možnost vše spláchnout pěnivým mokem – Svijanským pivem. Více informací najdete ZDE.

Degustační menu Návrat ke kořenům

1.–28. února 2014, Spa hotel Lanterna – restaurace Vyhlídka, Velké Karlovice, region zlínský

Zážitková restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna nabízí každý měsíc jiné sezonní degustační menu snoubené s víny. Únor bude zasvěcen valašské gastronomii s oblíbenými recepty a surovinami šéfkuchaře. Hosté se mohou těšit na čtyřchodové menu, pečlivě připravené do nejmenšího detailu, a to od předkrmu až po dezert. Více informací najdete ZDE.

Autor: redakce GASTRONAUT.CZ

Videa

reklama

reklama