Inna Valoušková

Čebureky aneb smažené taštičky plněné masovou náplní

Moje hodnocení
1x

Voňavé, chutné a plné šťavnatého masa! Přesně takové jsou čebureky, tyto tradiční taštičky plněné masovou směsí. Ke sklenici vychlazeného piva naprosto ideální!

14 porcí
90 minut

Těsto:

Náplň:

Postup přípravy:

  1. Vodu nalijte do hrnce, přidejte olej a sůl a přiveďte k varu. Do vroucí vody nasypte půl hrnku mouky, odstavte z ohně a chvilku míchejte, než vznikne hustá kaše.
  2. Vzniklou směs nechte mírně vychladnout a poté pomocí mixéru či v kuchyňském robotu zapracujte vajíčko a lžíci vodky a poté postupně přisypávejte mouku a zpracovávejte ji do těsta. Vzniklé těsto zabalte do fólie a nechte na kuchyňské lince hodinku odpočinout.
  3. Mezitím připravte náplň. Cibule nakrájejte nadrobno, česnek rozmačkejte pomocí lisu na česnek. Petrželovou nať pokrájejte nadrobno. Do mletého masa přidejte nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, posekanou petrželovou nať, kefír, sůl a pepř a vše pořádně promíchejte.
  4. Z těsta vyválejte tenký plát, ze kterého pak vykrajujte kolečka o průměru 12–15 cm. Na jednu půlku těsta položte lžíci náplně, kolečko přeložte a rukama spojte. Vidličkou zmáčkněte okraje.
  5. Olej nalijte do hlubší pánve či do hrnce a na středním ohni ho zahřejte. Čebureky vkládejte do rozehřátého oleje a smažte na středním ohni, aby se náplň propekla. Po zhruba 3–4 minutách obraťte a smažte další zhruba 2–3 minuty.
  6. Hotové čebureky vyndejte dírkovanou naběračkou na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte mírně zchladit.

Máte rádi jídla s mletým masem? Pak si musíte uvařit srbské rizoto podle tohoto videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE: Srbské rizoto s mletým masem

Nebo tu máme skvělé recepty na taštičky:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty