Suroviny
- rozmarýn
- tymián
- šalvěj
- česnek (nasekaný nadrobno) 1 celá palice
- vepřový bůček (v celku) 1,5–2 kg
- mořská sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- chilli vločky
- chilli paprička 1 ks
- suché bílé víno 200–300 ml
- olivový olej
Připravte si italskou bůčkovou roládu porchettu podle návodného videoreceptu s Těhotným kuchařem
Dneska si, přátelé, uděláme roládu z bůčku, v Itálii zvanou porchetta.
Postup přípravy
- Nasekej si rozmarýn, tymián a šalvěj. Často se přidává i fenykl nebo nastrouhaná citronová kůra. Pak si nasekej česnek.
- Kůži na vepřovém boku si propíchej, aby se ti vypékal tuk. Nech si to od řezníka říznout vejpůl, aby se to dalo otevřít jako kniha a udělej do masa pár mělčích zářezů.
- Řádně maso posol mořskou solí, opepři, posypej nasekanýma bylinkama, česnekem, paprikovýma flokama a chilli papričkou. Všechno to koření, bylinky a česnek vmasíruj dovnitř.
- Pak si to přelož a znovu okořeň, abys tu chuť měl všude. Zabal to do úhledný rolády a snaž se to trochu utáhnout.
- Musíš si to svázat kuchyňským provázkem, aby se ti to v troubě nerozjíždělo. Pomalý postup svazování najdeš u svíčkový v prvním díle.
- Přendej si to na plech, osol tu kůži a dej na 24 hodin do lednice. Druhý den maso přeliješ olivovým olejem, podleješ vodou a bílým vínem.
- Peče se to 3-4 hodiny při 150 °C. Na závěr to na 15-20 minut ohulíš na 250 °C, abys udělal kůrku. Skvěle to chutná s českou nastavovanou kaší, k tomu si nadělíš tu roládičku, přeliješ zredukovanou šťávou a vjíždíš do pevnosti jako vítěz.
Vyzkoušejte také nadívaný bůček podle návodného videoreceptu s Karolínou Kamberskou
Kompletní recept najdete ZDE: Nadívaný bůček a pažitkové brambory podle Karolíny Kamberské